Αρχική

Αδελφότητα

Ιστορία

Διασκέδαση

Διαμονή

Διαδρομή

Φωτογραφίες

Τηλέφωνα

Εφημερίδες

 

 

  • Δραστηριότητες
  • Εορτές
  • Πανηγύρι
  • Εκδηλώσεις

Rafting-Καγιάκ-Πεζοπορία-Ποδηλασία-Τοξοβολία-Ιππασία-Ραπέλ-Εναέρια Περάσματα

Κατά τη διαμονή σας στα Άγναντα μπορείτε να συμμετέχετε σε δραστηριότητες στη φύση. Μπορείτε να εποικοινωνήσετε με μία από της εταιρείες που εδρεύουν στα Τζουμέρκα και απέχουν μόλις 10 λεπτά από το χωριό, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Ήπειρο, στις καταπράσινες πλαγιές των Τζουμέρκων εκεί που ο Άραχθος ποταμός τρέχει όλο το καλοκαίρι ο Δήμος Αγνάντων με τη βοήθεια του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών διοργανώνουν κάθε χρόνο τον αγώνα περιπέτειας με την ονομασία «Άθλος Τζουμέρκων»


Καλοκαιρινές Αθλητικές και Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Αδελφότητα

Κάθε χρόνο, τις ημέρες του καλοκαιριού, διοργανώνονται από την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθηνών, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις (Αγώνες:ποδοσφαίρου, βόλεϊ, δρόμου, ποδηλασίας και πιγκ πογκ - Rafting - Εκδρομές - Αγώνες τάβλι, σκάκι και δηλωτής, Πάρτυ για τους μικρούς φίλους στο Club του χωριού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ, Διαγωνισμοί ζωγραφικής και φωτογραφίας...).


Tzoumerka Art Festival

Το Tzoumerka Art Festival αποτελεί μία ανοιχτή και δημιουργική συνάντηση καλλιτεχνών από διάφορους χώρους έκφρασης όπως ψηφιακό κινηματογράφο, μουσική, χορό, φωτογραφία, εικαστικά, λαϊκή τέχνη...

Της Αναλήψεως:

Κινητή εορτή (40 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα).

Στο Εκκλησάκι της Αναλήψεως, μετά τη Θεία Λειτουργία, οργανώνεται γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή δημοτική μουσική που κρατάει μέχρι αργά το απόγευμα.

Η πρόσβαση στη Εκκλησία γίνεται με αμαξιτό δρόμο.

 

Του Προφήτη Ηλία:

20 Ιουλίου.

Στο Εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (Αϊ-Λιά), μετά τη Θεία Λειτουργία, οργανώνεται γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή δημοτική μουσική που κρατάει μέχρι αργά το απόγευμα.

Η πρόσβαση στη Εκκλησία γίνεται με αμαξιτό δρόμο.

Το Πανηγύρι του Χωριού:

Το τριήμερο 25-27 Ιουλίου πραγματοποιείται το παραδοσιακό Πανηγύρι του Χωριού μας, με κορύφωση το έθιμο ΄΄ΚΑΓΚΕΛΑΡΙ΄΄ που γίνεται την τελευταία μέρα στην πλατεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου:

Λίγο πριν δύσει ο ήλιος, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπαίνουν στο χορό, περνώντας ο ένας το χέρι στον αγκώνα του άλλου, και τραγουδούν:

«Τέτοιαν ώρα ήταν εψές, τέτοια και παραπροψές.

Στο χορό που χόρευαν όλο αγόρια και παιδιά

…»

Το γλέντι και τις τρείς μέρες κρατάει μέχρι το πρωί.

Στο πρώτο συνήθως δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, από τοπικούς φορείς ή ντόπιους καταστηματάρχες, οργανώνονται εκδηλώσεις – Λαϊκές Βραδιές με ποικίλη ζωντανή μουσική.

Του Άϊ Σωτήρα:

Στο συνοικισμό του Παλαιοχωρίου στις 6 Αυγούστου (Μεταμόρφωσης του Σωτήρα), μετά τη θεία Λειτουργία, οργανώνεται το έθιμο ΄΄ΚΑΓΚΕΛΑΡΙ΄΄. Το γλέντι που αρχίζει από την παραμονή, συνεχίζεται με το Καγκελάρι στις 6 Αυγ. και τελειώνει το βράδυ αυτής της ημέρας.

Η Εκκλησία του Άϊ-Σωτήρα, βρίκεται στο δρόμο που ενώνει τα Άγναντα με το χωριό Κτιστάδες.

 

Των Αγίων Ταξιαρχών:

Στο συνοικισμό των Φραστών σε συνδυασμό με την εορτή του Άϊ-Ταξιάρχη (8 Νοεμβρίου), οργανώνεται η γιορτή του ΄΄Τσίπουρου΄΄. Σε στεγασμένο χώρο από το παραδοσιακό ρακοκάζανο στάζει δάκρυ - δάκρυ το "ρακί", το τσίπουρο. Το γλέντι με την ορχήστρα της δημοτικής μουσικής, κρατάει μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η Εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών, βρίκεται πλησίον της αμαξιτής γέφυρας Πλάκας.