Για ακόμη μία χρονιά ο θεσμός των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων έλαβε χώρα στην Άγναντα, αφιερωμένες στο σύνολο τους, στη μνήμη του συγχωριανού μας Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου, έχοντας ως σκοπό την στήριξη του αγώνα για την υλοποίηση του μηχανισμού εναέριας διάσωσης, o οποίος ψηφίστηκε την περασμένη χρονιά από την Ελληνική Βουλή.

Έτσι η Αδελφότητα για τον Αύγουστο του 2023 κατάρτησε σε συνεργασία με την Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντων και το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής Αγνάντων, ένα πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αναλυτικά ο φετινός απολογισμός έχει ως εξής:

Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023 Ώρα 10:00- 14:00 – Εθελοντική Αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου Αγνάντων.

Το πρωί του Σαββάτου λοιπόν υπό την αιγίδα της Αδελφότητας Αγναντιτών Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του Δημαρχείου Αγνάντων για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος των απανταχού Αγναντιτών, η οποία έχει συσταθεί στο Π.Ν Ιωαννίνων.

Σε ανακοίνωση της η Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων αναφέρει τα εξής :

« Η Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 5 Αυγούστου 2023, εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό, στο χώρο του Δημαρχείου Αγνάντων.
Μόλις δέκα άτομα προσήλθαν στην αιμοδοσία και τους ευχαριστούμε πολύ για τη δωρεά τους και το χρόνο που αφιέρωσαν.

Δυστυχώς το κάλεσμα των συλλόγων δεν κατέστη δυνατόν να κινητοποιήσει τους Αγναντίτες, ώστε να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος τους, γιατί η εν λόγω τράπεζα μπορεί να έχει δημιουργηθεί από το σύλλογο μας αλλά ανήκει σε όλους εσάς.

Από νωρίς το πρωί το Δ.Σ., εξαπόλυσε έναν αγώνα για την αναζήτηση εθελοντών μεταξύ γνωστών, φίλων και συγγενών. Ακόμη και στους θαμώνες των μαγαζιών έγινε έκκληση για να συγκεντρωθεί ο ελάχιστα απαιτούμενος αριθμός φιαλών.

Το πέρας της σημερινής ημέρας μας αφήνει μεγάλη πικρία, τόσο γιατί στο χωριό αυτήν την εποχή υπάρχει νεολαία, η οποία έλαμψε δια της απουσίας της, αλλά και γενικά ο πληθυσμός του χωριού αυτή τη περίοδο είναι τέτοιος που οι δέκα φιάλες φαίνονται δραματικά λίγες, όσο και από την ευαισθητοποίηση που δείχνουμε ως κοινωνία και κοινότητα εν γένει σε πράξεις μέγιστης αλληλεγγύης. Καλές οι γιορτές και τα πανηγύρια, ωστόσο υπάρχει και το κοινωνικό προφίλ του καθενός μας που από ότι φαίνεται πάσχουμε ολοκληρωτικά. Δεν είναι η σημερινή ημέρα που μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα, είναι όλος ο χρόνος που πέρασε, που παρόλες τις ανακοινώσεις μας σε post στο διαδίκτυο και την εφημερίδα της Αδελφότητας Αγναντιτών δεν υπήρξε ουδεμία ανταπόκριση, πέρα από μεμονωμένα άτομα κυρίως των Δ.Σ των Συλλόγων.

Ωστόσο εμείς δεν χάνουμε την ελπίδα μας παρόλη την αδιαφορία που εντοπίσαμε και αντιμετωπίσαμε και καλούμε όλους όσοι επιθυμούν, να προσέλθουν στο αιματολογικό τμήμα του πιο κοντινού σε αυτούς νοσοκομείο και με τον κωδικό 16266 να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος της Αδελφότητας Αγναντιτών Ιωαννίνων.».

Τέλος όλοι όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα ιδιωτικά, μπορούν να προσέλθουν σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της αρεσκείας τους και να επικοινωνήσουν με το τμήμα αιμοδοσίας, όπου και θα γίνει η δωρεά της φιάλης για τις σχετικές οδηγίες αιμοληψίας.

Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2023 έως Σάββατο, 12 Αυγούστου 2022- Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5χ5 και Βόλει στο Γυμνάσιου- Λύκειου Αγνάντων.

Την Δευτέρα, 7 Αυγούστου το απόγευμα συγκεντρώθηκαν τα παιδιά του χωριού, στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Αγνάντων, για την κατάρτιση των ομάδων και την έναρξη των πρωταθλημάτων βόλει και 5Χ5

Στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου 5Χ5 έλαβαν μέρος 3 ομάδες με μαθητές του Δημοτικού, 3 ομάδες μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου, 3 ομάδες Ανδρών και αγγίζοντας τις 80 συμμετοχές. Επίσης στο πρωτάθλημα 5Χ5 συμμετείχαν και ομάδες από τους Κτιστάδες. Στο τουρνουά Βόλεϊ οι ομάδες που συμμετείχαν ήταν δύο, με συνολικά περίπου 20 συμμετέχοντες – ουσες.

Τρίτη, 8 Αυγούστου 2023 και Σάββατο 12 Αυγούστου 2023- Μαθήματα Γιόγκα και Πιλάτες.

Παράλληλα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του Γυμνασίου, στις 19:00 -21:00 ώρα της Τρίτης, 8 Αυγούστου έγιναν στο Κέντρο Αθλησης και Αναψυχής Αγνάντων μαθήματα Γιόγκα και Πιλάτες, έτσι μπόρεσαν οι συμμετέχοντες να μυηθούν στα μυστικά των δύο αυτών τύπων εκγύμνασης. συνήθεια που έγινε λατρεία και φέτος στο καλεντάρι των εκδηλώσεων μας.

Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2023- Ώρα 20:30 π.μ. – Survivor Night στο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΓΝΑΝΤΩΝ».

To βράδυ της Τετάρτης και ενώ είχε δοθεί ρεπό στα υπόλοιπα τουρνουά ποδοσφαίρου και βόλεϊ, ώστε τα παιδία να είναι ξεκούραστα, μια βραδιά όλο δράση εκτυλίχθηκε στο TAC.

Περισσότερα από 40 παιδιά συμμετείχαν στα αγωνίσματα στίβου μάχης, που είχε επιμεληθεί το επιτελείο του Κέντρου.

Επί δύο ώρες η αδρεναλίνη είχε φτάσει στα ύψη, ενόσω τα αγωνίσματα εξελίσσονταν.

Ο νικητής της βραδιάς κέρδισε την συμμετοχή του σε μάθημα αναρρίχησης και τοξοβολίας.

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023,Ώρα 10:30 Ιππασία στο Αραχθος Horse Riding και Ώρα 20:30 μ.μ.- Θερινό Σινεμά.

Την Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2023 το πρωί τα Αγναντόπουλα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραποτάμια βόλτα με Άλογα. Οι μικροί ιππείς ξεναγήθηκαν στις όχθες του ποταμού Αράχθου και το δασάκι πέριξ αυτού, ενώ παράλληλα όσοι περίμεναν την σειρά τους επιδίδονταν στο άθλημα της τοξοβολίας.

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε προβολή παιδικής ταινίας με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων. Οι καρέκλες του Συλλόγου δεν ήταν αρκετές να φιλοξενήσουν όλους όσοι προσήλθαν στην πλατεία του κάτω μαχαλα για να παρακολουθήσουν την ταινία. Έτσι κάποιοι βρήκαν καταφύγιο στη παιδική χαρά, στα παγκάκια γύρω γύρω αλλά και σε φλοκάτες που στρώθηκαν από τις γυναίκες του χωριού.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε πως τον προτζέκτορα και το πανί προβολής μας το παρείχε ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και τα ηχεία με την κονσόλα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγνάντων. Ευχαριστούμε επίσης και το Cafe Bar Μύλος, που μας παρείχε το καλώδιο σύνδεσης του λάπτοπ με τον προτζέκτορα και έκανε εφικτή την προβολή της ταινίας.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023, Ώρα 14:00 π.μ. – Ράφτινγκ στον Άραχθο

Η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω χαμηλής συμμετοχής.

Σάββατο 12 Αυγούστου 2023, Ώρα 10:00 π.μ. – Τζούνιορ Άθλος

Ο Τζούνιορ Άθλος είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη, 10 Αυγούστου ωστόσο για την καλύτερη οργάνωση και την μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών αποφασίσαμε να την μεταφέρουμε για το πρωί του Σαββάτου, 12 Αυγούστου την ίδια ώρα.

Το Σάββατο λοιπόν περισσότερα από 65 παιδιά από 3 έως 13 ετών συγκεντρώθηκαν στον κάτω μαχαλά για τον αγώνα τρεξίματος.

Ο τζούνιορ Άθλος συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων, που γεμάτοι ενέργεια τρέχουν μαζί με τους φίλους τους τον αγώνα δρόμου.

Αναλυτικά τα παιδιά που δήλωσαν συμμετοχή ήταν οι:

1η Κατηγορία «3-4 ετών»

Φρειδερίκη Γυφτοπούλου,
Ειρήνη Ευσταθίου,
Ηλίας Κοράκης,
Άγγελος Κωστούλας
Φρειδερίκη Νάτση,
Αναστασία Παναγιώτου,
Ραφαηλ Παπαδημητρίου,
Δημήτριος Σαλαμούρας,
Μάριος Στέφος,
Ευάγγελος Τσατσούλης,

2η Κατηγορία «5-6 ετών»

Λευτέρης Βήχας,
Άγγελος Γκούρας,
Δέσποινα Ευσταθίου,
Κωνσταντίνος Κοκκινίδης,
Παναγιώτης Κρισιλιάς,
Αντιγόνη Κωσταρέλου.

3η Κατηγορία «7-8 ετών»

Μάρθα Αβραμίδου
Κωνσταντίνος Βήχας,
Εβίτα Γαλάνη,
Παναγιώτης Γκούρας,
Ανδρέας Γυφτόπουλος,
Παναγιώτα Ευαγγελίου,
Χριστίνα Καπέλη,
Πέτρος Κρισιλιάς,
Πηνελόπη Κωστούλα,
Νικόλαος Κωστούλας,
Αλέξης Μπαλάφας,
Κωνσταντίνος Ντούβαλης,
Δημήτρης Παναγιώτου,
Μιχαήλ Χασαλεύρης.

4η Κατηγορία «9-10 ετών»

Αγγελική Αρβανίτη,
Θέμης Γαλάνης,
Νικόλαος Γιαννιτσόπουλος,
Ιωάννα Γρηγοράκου,
Μελίνα Γυφτοπούλου,
Νικόλαος Δομένικος,
Μάνος Δρούλος,
Χριστίνα Ευαγγελίου,
Γιώργος Καραβάτσος,
Κωνσταντίνα Ευαγγελίου,
Βασίλειος Καπέλης,
Θοδωρής Κοκκινίδης
Θεοδόσης Κωσταρέλος,
Γιώργος Κωστούλας,
Γιαννης Ρίζος,
Αμαρυλλίς Τζίμα,
Θανάσης Τσατσούλης,
Ναταλία Χασαλεύρη.

5η Κατηγορία «11-13 ετών»

Νικόλαος Αβραμίδης,
Εβίτα Γεωργονίκου,
Ευάγγελος Δήμος,
Τζωρτζίνα Καπέλη,
Σοφία Καραβάτσου,
Ιάσονας Κοντός,
Χρήστος Κοντός,
Οδυσσέας Κουτσός,
Δήμητρα Κράββαρη,
Δημήτριος Κράββαρης,
Κωνσταντίνος Λεμονιάς,
Αλέξανδρος Λεμονιάς,
Άννα Πλιακοπάνου,
Γεωργία Ριζάκη,
Λάμπρος Τζίμας.

Μετά τον αγώνα πραγματοποιήθηκε απονομή μεταλλίων σε όλα τα παιδιά και αναμνηστική φωτογραφία όλων των συμμετεχόντων!!!

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023, 22:30 – Πάρτι Νεολαίας- Προαύλιος χώρος Αγίας Παρασκευής Αγνάντων.

Με πρωτοβοθλία των νέων του χωριού και την έμπρακτη στήριξη της Αδελφότητας Αγνάντων, επανήλθε το καθιερωμένο πάρτι νεολαίας, με εξαιρετική επιτυχία.

Στο προάυλιο χώρο της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής έλαβε χώρα μια γιορτή, που δεν είχε προηγούμενο.

Σύσσωμοι οι νέοι της Άγναντας με αυτούς από τα γύρω χωριά μετέτρεψαν το πάρτι σε ένα αντάμωμα νέων με κύριο συστατικό το κέφι, την ωραία μουσική και την άψογη οργάνωση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για τον σεβασμό που επιδείχθηκε στο χώρο αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της βραδιάς από όλες τις απόψεις!!!

Κυριακή, 13 Αυγούστου και Τετάρτη 16 Αυγούστου, 19:00 ΖΟΥΜΠΑ στο «ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΓΝΑΝΤΩΝ».

Με μια εκτός προγράμματος εκδήλωση έκλεισε το φετινό μας πρόγραμμα στο TAC.

Εκεί η Κατερίνα Θεοχαροπούλου δίδαξε σε δύο συνεδρίες χορογραφίες Ζούμπα.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία με περίπου 20 άτομα να κινούνται σε ρυθμούς και φιγούρες της Ζούμπα.

Επίλογος – Ευχαριστίες

Κλείνοντας θα θέλαμε να εκφράσουμε συνολικά τις ευχαριστίες μας προς όλους όσοι με κάθε τρόπο βοήθησαν στην ολοκλήρωση των φετινών μας εκδηλώσεων, τους εθελοντές της διοργάνωσης των τουρνουά και του θερινού Σινεμά, όπως επίσης και τα μέλη των Δ.Σ.(Αδελφότητα Ιωαννιτών και Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων) που συνέβαλλαν στην υλοποίηση του προγράμματος μας, αλλά και την Μαρίνα Αναστασίου και τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο για όσες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του TAC.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τα παιδιά, τους αθλητές, τους γονείς και όλους όσοι έλαβαν μέρος στα δρώμενα μας, οι οποίοι με ιδιαίτερη ανυπομονεσία ανέμεναν αυτές τις εκδηλώσεις καθώς και τους υποστηρικτές* μας για τις ευγενικές τους χορηγίες.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλουμε να δώσουμε στην ΜΚΟ « Ένωση, Μαζί Για το Παιδί» , που με την συνεισφορά τους και την παροχή των 100 T-shirts, μας βοήθησαν να χορηγήσουμε αθλητικό υλικό στα παιδιά, που συμμετείχαν στον Τζούνιορ Άθλο αλλά και στα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα, του 5χ5 και Βόλεϊ. Ακόμα ευχαριστούμε τον Γιώργο Κωσταρέλο για την χορηγία των μεταλλίων του Τζούνιορ Άθλου!

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας σας ευχόμαστε καλό αποκαλόκαιρο και όπως πάντα σας περιμένουμε όλους στις επόμενες εκδηλώσεις μας, όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

εκ του Δ.Σ.

*Οι χορηγοί των εκδηλώσεων μας για φέτος ήταν:

1) ΜΑΚΑΤΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

2) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ
ΠΕΡΑΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Τηλ. 2651081667

3) ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΑΘΗΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ
Τηλ. +306938645144

4) ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ APARTMENTS, ΜΠΑΡΜΠΑΤΙ ΚΕΡΚΥΡΑ. Www.akrogialiapartments.gr
Τηλ.6939556531 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΠΕΛΗΣ
Τηλ.6980355960 ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΠΕΛΗΣ

5)ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
ΠΑΡΗΣ ΒΗΧΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ 2651 077777

6) ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ
ΛΙΤΣΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΓΝΑΝΤΑ

7)ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΕΙΣ ΣΟΒΑΤΙΣΜΑΤΑ ΒΑΨΙΜΑΤΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΑΒΒΑΡΗΣ
ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 6936668662

8) ΜΠΑΤΑΡΊΕΣ ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ –
ΚΥΡΙΑΖΗΣ www.e-kyriazis.gr
ΘΗΒΩΝ 95 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ -2105739000

9) ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΝΤΟΥΒΑΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Γ. ΜΠΑΚΌΛΑ 57
ΑΡΤΑ D.R.D ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

10) ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΡΟΣΙΑ
ΧΡΉΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ
ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

11) BARBER SHOP
ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
Γ. Κονδύλη 28, ΤΡΙΚΑΛΑ – 2431 400737

12)ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΝΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΑ
ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 1, ΧΑΛΑΝΔΡΙ,

13) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ CATERING
ΝΙΚΟΣ ΛΙΑΠΗΣ
ΚΟΥΣΙΔΗ 61 ΖΩΓΡΑΦΟΥ

14) ΑΠΟΘΗΚΗ NIGHTZONE
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ
ΑΓΝΑΝΤΑ

15) ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΗΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ
ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ΑΝΘΟΥΣΑ

16) ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΟΣ
ΠΑΝΤΕΙΟΝ

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *