Τέτοια ώρα ήταν χθες… που ανταμώσαμε όλοι οι Αγναντίτες στην αναβίωση του εθίμου του Καγελαριού υπό την οργανωτική εποπτεία του πολιτιστικού συλλόγου Συλλόγου Αγνάντων .

Με την παρουσία πλήθους χωριανών παρουσιάσθηκε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στην πλατεία του επάνω μαχαλά με το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου να δίνει μια όμορφη παράσταση πριν την έναρξη του Καγελαριού.

Πολυπληθές και σε πλήρη αρμονία το χορευτικό παρουσιάσε ηπειρώτικους παραδοσιακούς χορούς ζεσταίνοντας το κλίμα γι’αυτό που θα ακολουθούσε.

Επίσης ο Σύλλογος μας παρουσίασε τα στοιχεία του εθίμου έτσι όπως διατηρούνται μέσα στους αιώνες και ζήτησε από τους χωριανούς να λάβουν τις θέσεις τους στο χορό καθώς και τον Παππά,το Δήμαρχο και τους γηραιότερους να σύρουν το χορό.

Οι Κύκλες λοιπόν ξεκίνησαν και στο χορό μπήκαν μικροί και μεγάλοι.Το παρόν επίσης έδωσαν Δήμαρχος και τοπικοί άρχοντες από όλες τις δημοτικές παρατάξεις καθώς και μέλη του Δ.Σ. των διάφορων Συλλόγων και Αδελφότήτων του χωριού.

Με το πέρας του χορού στήθηκαν αμέσως τραπέζια και καρέκλες διαμορφώνοντας ένα όμορφο σκηνικό γλεντιού και έτσι με την συνοδεία παραδοσιακών ακουσμάτων, τοπικών μεζέδων και ποτών άρχισε το γλέντι.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου να είμαστε υγιείς να ανταμώσουμε !!!!

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *