Δίπλα στο αναστηλωμένο πλέον Γεφύρι της Πλάκας, που στέκεται ξανά πάνω από τον Άραχθο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο αγιασμός των υδάτων.

Πέρα από το θρησκευτικό χαρακτήρα, η τελετή που οργάνωσαν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και οι Κοινότητες Ραφταναίων και Μονολιθίου, είχε και φέτος και συμβολικό χαρακτήρα, αφού σηματοδοτεί το ενδιαφέρον για την προστασία του ποταμού Αράχθου και των ιστορικών μνημείων, λίγους μόλις μήνες πριν την αναμενόμενη ολοκλήρωση της αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού με την αφαίρεση του μεταλλότυπου.

Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετός ήταν ο κόσμος που βρέθηκε αρχικά στον χώρο του παλιού τελωνείου και στη συνέχεια στις όχθες του Αράχθου. Ανάμεσά τους η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, η πρώην υφυπουργός Παιδείας, βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη και ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές.

Φέτος δε βρέθηκε κάποιος τολμηρός να βουτήξει στα νερά του Αράχθου για να ανασύρει τον Σταυρό, ενώ ξεχωριστή ήταν η στιγμή με ένα λευκό περιστέρι να απελευθερώνεται τη στιγμή της ρίψης του Σταυρού.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *