Η απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών, αποτελεί ευρείας κλίμακας στατιστική εργασία με σκοπό τη συλλογή αντικειμενικών πληροφοριών με μεγάλη ανάλυση στο σύνολο της Χώρας και σε τοπικό επίπεδο. Διενεργείται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε δέκα χρόνια, με ενιαία πρότυπα και μεθόδους. Λόγω της σπουδαιότητας αλλά και της πολυπλοκότητάς της, η εκάστοτε Απογραφή χαρακτηρίζεται διαχρονικά ως «η μεγαλύτερη επιχείρηση που διεξάγει το Κράτος σε περίοδο ειρήνης».
Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 πρόκειται να διενεργηθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή κατά το χρονικό διάστημα από 23 Οκτωβρίου 2021 έως 23 Νοεμβρίου 2021, με ημερομηνία αναφοράς των στοιχείων την 22 Οκτωβρίου 2021

Πως θα διεξαχθεί η Απογραφή 2021

Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών διενεργείται λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19 και βάσει κοινών μεθοδολογικών αρχών, κανόνων και προδιαγραφών σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ενωσιακό δίκαιο (Κανονισμός ΕΚ 763/2008) καθώς και στο Νόμο 4772/2021 (Α’ 17).
Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και χρησιμοποιούνται μόνο για την παραγωγή συγκεντρωτικών στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ ενώ δεν θα ζητηθούν κανενός είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από τους απογραφόμενους.

Αναλυτικά η διαδικασία έχει ως εξής:

Την περίοδο από 23 Οκτωβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2021 οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.
Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.
Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.
Από τις 27 Νοεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.
*ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

                                                                                                        ΠΗΓΗ: http://www.odigostoupoliti.eu/elstat-apografi-2021-pote-ksekina-kai-pos-tha-dieksachthei/

Το Κάλεσμα της Αδελφότητας για την απογραφή όσο το δυνατόν περισσότερων απόδημων Αγναντιτών στην Άγναντα.


Η απογραφή πληθυσμού και κατοικιών το 2021 έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Αδελφότητα αλλά και όλους τους Συλλόγους του χωριού. Είναι εμφανής η ανάγκη της απογραφής όσο το δυνατόν περισσότερων Αγναντίτων στο χωριό, η οποία θα επιφέρει οφέλη στη τοπική κοινότητα.

Ένας μεγάλος αριθμός απογραφόντων θα κρατήσει σταθερό των αριθμό των μελών του Τοπικού Συμβουλίου σε πέντε, αφού μετά τα επίσημα αποτελέσματα κοινότητες κάτω των 2000 κατοίκων θα εκλέγουν τριμελές συμβούλιο, περιορίζοντας την πολυφωνία σε αυτά.

Επίσης και στο τομέα των οικονομικών η κάθε κοινότητα θα εισπράττει για τις ανάγκες της ανάλογο ποσό της ΣΑΤΑ σε σχέση με τον πληθυσμό της .

Ευλόγως ένας αριθμός πάνω από τους 430 κατοίκους, που είχαν απογραφεί το 2011, θα έχει θετικό πρόσημο για το χωριό και θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμος να διεκδικήσει περισσότερα χρηματοεπενδυτικα προγράμματα, να ενισχύσει το ανθρώπινο δυναμικό του με περισσότερα άτομα μέσω προσλήψεων και να αποτρέψει το τυχόν κλείσιμο παραρτημάτων Δημοσίων υπηρεσιών και το άνοιγμα πιθανόν άλλων. Συνεπώς από τα παραπάνω καθίσταται σαφής η σημαντικότητα της απογραφής στην Άγναντα.

Καλούμε όλους τους Αγναντίτες όπου και να βρίσκονται:


Να αναζητήσουν τον φάκελο με το μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη κατοικία τους στο χωριό και θα τον έχει εναποθέσει σε αυτόν ο απογραφέας. Ύστερα ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Ενναλακτικά αν δεν έχουν κατοικία στο χωριό να ζητήσουν από συγγενικά τους πρόσωπα(παππούδες-γονείς) να τους συμπεριλάβουν στην απογραφή σαν μέλη του νοικοκυριού ως συνοίκους σε αυτό.

Για τους εξοικειωμένους με την τεχνολογία και το διαδίκτυο η διαδικασία θα είναι βατή και θα βοηθήσει στην εξ αποστάσεως απογραφή τους, χωρίς να χρειαστεί να μεταβούμε στο χωριό, πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε πως το κάλεσμα μας θα βρει ανταπόκριση.

Απογράψου στην Άγναντα και εσύ μπορείς!!!
Βοήθησε και εσύ τον τόπο σου!!!
Ενημέρωσε του συγχωριανούς μας για τα οφέλη της απογραφής!!!
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα!!!

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *