Έλαβαν χώρα στην Άγναντα και φέτος Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις για την επέτειο του “ΟΧΙ” του 1940.

Μνημείο πεσόντων Άγναντα. Φωτογραφία: Δημήτρης Παπαγιάννης

Νωρίς το πρωί, τελέστη η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων, στην πλατεία έξωθεν του Ναού.

Δοξολογία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγνάντων

Πιο συγκεκριμένα, στεφάνια κατέθεσαν ο Παν. Ριζάκης Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Αγνάντων, που εκπροσώπησε τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Αγνάντων Κώστας Παππάς, η μαθήτρια Κοντογιώργου Χριστίνα , εκπρόσωπος του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αγνάντων, Ο Παναγιώτης Αηδόνης Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου “Τα Άγναντα”, η Φωτεινή Παπανικολάου , εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Αγναντιτών Ιωαννίνων και ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας Κώστας Ευάγγελος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η απαγγελία του Εθνικού ύμνου από τους παρευρισκόμενους, που σήμανε και την λήξη των εκδηλώσεων.

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για άλλη μια φορά,ολοκληρώθηκε με τη μέγιστη λαμπρότητα και επισημότητα, για να θυμήσει στους παλιούς και να μάθει στους νέους, τη μεγάλη σημασία της εθνικής επετείου στην ιστορική πορεία του Έθνους.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *