Με θλίψη υποδεχθήκαμε την είδηση του θανάτου του Αγναντίτη επιχειρηματία και Προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γεώργιου Χριστοβασίλη του Ιωάννη και της Χριστίνας Κώστα. Μετά από σκληρή μάχη που έδινε για την ζωή του όντας νοσηλευόμενος, κατέληξε σήμερα 14 Μάϊου 2023.

Ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος με έντονο το Ηπειρώτικο στοιχείο, πράγμα που τον οδήγησε το 2008 ως και σήμερα να αναλάβει τα ηνία της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας της Ηπείρου τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επί των ημερών του έζησε ημέρες δόξας και λατρείας.

Επίσης αγαπούσε πολύ το χωριό του. Υπερήφανος για την γενέτειρα του την Άγναντα, την επισκεπτόταν συχνά με την οικογένεια του και βοηθούσε με κάθε τρόπο όπου του ζητούνταν. Στήριζε την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας εμπράκτως ενισχύοντας τόσο ηθικά, όσο και οικονομικά στο έργο της.

Υπήρξε πρότυπο οικογενειάρχη, ήταν έγγαμος με την Χαρίκλεια Χριστοβασίλη και πατέρας δύο τέκνων και πρόσφατα είχε τη χαρά να αποκτήσει εγγόνια.

Σεμνός , ήρεμος, αποφασιστικός , εξαίρετος επιχειρηματίας, αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Θα τον θυμόμαστε με απέραντο σεβασμό και πολλή αγάπη. Τον αποχαιρετούμε με λύπη και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας και τα συλλυπητήρια μας στην σύζυγο του Χαρίκλεια, στους υιούς του Γιάννη και Παναγιώτη και στις οικογένειες τους καθώς και στον πατέρα του Γιάννη.

Καλό Παράδεισο Γιώργο

Εκ του Δ.Σ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης γεννήθηκε το 1955 στα Άγναντα του Νομού Αρτας, ήταν έγγαμος, είχε δύο παιδιά και σπούδασε στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης (Αμερική) λαμβάνοντας πτυχίο Master.
Το διάστημα 1980 με 1986, ως πολιτικός μηχανικός ήταν υπεύθυνος του Δήμου Νέας Υόρκης για την κατασκευή Σχολικών Κτιρίων.
Το 1986 απέκτησε δική του κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, κατασκευάζοντας έργα στην ευρύτερη περιοχή.
Το 1993 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία Β.M. Mediterranean ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή-διανομή των αμερικανικών οικοδομικών χρωμάτων Benjamin Moore. Η εταιρεία έχει ακτίνα διανομής σε ολόκληρη στην ελληνική επικράτεια, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων χώρες της Βαλκανικής χερσονήσου και της Μέσης Ανατολής.

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Καλό Ταξίδι πρόεδρε ο τίτλος του μηνύματος που η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποχαιρέτησε τον Γιώργο Χριστοβασίλη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ημέρα εκείνη που δεν θα θέλαμε να έρθει ποτέ, δυστυχώς ξημέρωσε. Ο αγαπημένος μας πρόεδρος, Γιώργος Χριστοβασίλης, έφυγε από την ζωή. Όλο αυτό το διάστημα πάλεψε με σθένος και αξιοπρέπεια παρότι η μάχη ήταν άνιση. Ένας υπέροχος άνθρωπος που από το 2008 όταν και ανέλαβε ιδιοκτήτης του συλλόγου κατάφερε να γράψει τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ και να μνημονεύεται ως ο καλύτερος πρόεδρος που είχε ποτέ του ο “Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος στην ιστορία του συλλόγου και ο άνθρωπος που γιγάντωσε τον Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Στα 15 χρόνια της θητείας του, κατάφερε να βάλει τις βάσεις ώστε ο Π.Α.Σ. να σταθεροποιηθεί στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία και να αποτελέσει ένας αξιοσέβαστος αντίπαλος για όλους, με μεγαλύτερο κατόρθωμα η έξοδος στην Ευρώπη την σεζόν 2015-16. Ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό καλοκαίρι του «Άγιαξ της Ηπείρου», και η κορυφαία στιγμή του συλλόγου με τα 4 ματς κόντρα σε Οντ και Άλκμααρ, στιγμές που θα μείνουν για πάντα στην μνήμη όλων των Ηπειρωτών. Παράλληλα έφτασε πολύ κοντά και στο όνειρο ενός τελικού Κυπέλλου Ελλάδος αφού δύο φορές η ομάδα έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση ημιτελικά του θεσμού.

Η οικογένεια του Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ θρηνεί και με βαθιά θλίψη εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιώργου Χριστοβασίλη και τους οικείους του για τον αδόκητο χαμό του.

Καλό ταξίδι πρόεδρε, το ευχαριστώ δεν αρκεί για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που πρόσφερες στην ιστορία του Π.Α.Σ. και στην πόλη των Ιωαννίνων.»

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *