Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. H ημέρα αυτή, είναι μία ευκαιρία για να ευχαριστήσουμε και τιμήσουμε τους ανώνυμους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουμε τον ευρύτερο πληθυσμό, σχετικά με την αναγκαιότητα εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), είναι Ζούμε, επειδή ΕΣΥ προσφέρεις-Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή, μοιράσου συχνά.Επικεντρώνεται στους ασθενείς για τους οποίους η δια βίου υποστήριξη με μεταγγίσεις είναι απαραίτητη, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει κάθε άτομο ξεχωριστά προσφέροντας αίμα ή πλάσμα. Τονίζει, επίσης, την ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αυτής της προσφοράς ζωής σε τακτική βάση, για να διασφαλίζονται με επάρκεια και ασφάλεια τα αποθέματα του αίματος και των προϊόντων του, έτσι ώστε να είναι πάντα διαθέσιμα και όλοι οι ασθενείς που έχουν ανάγκη να μπορούν να λαμβάνουν έγκαιρα θεραπεία.

Η Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη είναι μια γιορτή για όλους εκείνους που ευθύνονται για την σωτηρία εκατομμυρίων ασθενών σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας το αίμα τους εθελοντικά και χωρίς ανταλλάγματα έτσι και η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ενισχύουν την Τράπεζα αίματος των απανταχού Αγναντιτών. Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής όλων όσοι εμπράκτως αποδεικνύουν την ανθρωπιά τους μέσω της προσφορά αίματος. Η εθελοντική αίμοδοσία είναι μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που μας αφορά όλους.

Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

Υ.Γ.: Σας γνωρίζουμε ότι η Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων με την υποστήριξη της Αδελφότητας Αγαντιτών Αθήνας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων θα διοργανώσουν εθελοντική αιμοδοσία στην Άγναντα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου. Λεπτομέρειες της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *