Ο Χρήστος Λεμονιάς αποτυπώνει στην ιστοσελίδα της Αδελφότητας τα συναισθήματα του για την ενασχόληση του με τα κοινά του συλλόγου τα τελευταία χρόνια και δίνει το σύνθημα της επόμενης διετίας για το Δ.Σ του συλλόγου που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία της 14ης Νοεμβρίου.

Πάει και αυτή η εκλογική διαδικασία. Πέρασαν κιόλας τέσσερα χρόνια (δύο θητείες, 2017-19, 2019-21),που αποφασίζαμε ο υπογράφων, ο Βαγγέλης Κώστας και ο Ανδρέας Νάτσης να ασχοληθούμε με τα κοινά της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας. Θυμάμαι ένα τηλέφωνο του Βαγγέλη που μου ανέλυσε το πλάνο που είχε στο μυαλό του για να μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε.

Ένα πλάνο το οποίο περιλάμβανε μια σειρά από στόχους και δράσεις. Το εγχείρημα της ενασχόλησης μου με τα κοινά ενός συλλόγου πάντα μου άρεσε. Η αγάπη μου για το χωριό ήταν ένα ακόμα κίνητρο για να μπορέσω και εγώ με την σειρά μου να δώσω ιδέες, για να μπορέσει η Αδελφότητα να αξιοποιήσει την βαρύτατη κληρονομιά που είχαν αφήσει οι προκάτοχοι. Τέσσερα χρόνια μετά και με πιο καθαρό μυαλό πια, μπορώ να πω ότι δεν μετάνιωσα επ΄ ουδενί που αποτελώ μέλος της οικογένειας της Αδελφότητας. Αυτό που ξεχωρίζει στην σημερινή Αδελφότητα είναι ένα πράγμα. Η αγάπη και η χημεία που υπάρχει με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με την ταύτιση απόψεων στην συντριπτική πλειοψηφία να ξεπερνάει και το τελευταίο εμπόδιο το οποίο μπορεί να παρουσιαστεί.

Το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας, καθώς και σε όλα αυτά που υλοποιούμε χρόνο με τον χρόνο. Μια οικογένεια έχει και τις προστριβές της. Θα ήμουν ψεύτης, αν έλεγα ότι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια δεν διαφωνήσαμε ή δεν ανέβηκαν κάποιοι τόνοι φωνής πιο ψηλά. Όμως, όταν μια οικογένεια είναι δεμένη και αγαπημένη, ξεπερνάει τις δυσκολίες και τις διαφωνίες και προχωράει μπροστά . Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της Αδελφότητας. Ότι μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια είμαστε μια γροθιά και μπορούμε να συμβαδίζουμε και στο τέλος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να συμφωνούμε.

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήραμε από τους συγχωριανούς μας, για ακόμα μια διετία, πλέον βάζουμε πλώρη για νέα πράγματα. Φρέσκες ιδέες, νέοι στόχοι και με μεγάλο «όπλο» πλέον, την αύξηση νέων και ικανών ανθρώπων στο Δ.Σ της Αδελφότητας, Τακτικών Μελών και Αναπληρωματικών. Αυτό είναι το νέο δυνατό χαρτί της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας που για την επόμενη διετία θα προσπαθήσει να αυξήσει την ήδη γεμάτη παραγωγικότητα της σε μια σειρά από δράσεις, δραστηριότητες, στόχους, παρότι η πανδημία του covid-19 δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια και δυσκολεύει αρκετά το έργο.

Με «όπλο» την αισιοδοξία ότι η περιπέτεια που περνάμε θα περάσει κάποια στιγμή, ήδη καταρτίζουμε τα επόμενα σχέδιά μας με ορίζοντα το τέλος της διετίας που λογίζεται στο 2023. Το μεγαλύτερο εργαλείο της επικοινωνίας της Αδελφότητας αποτελεί η εφημερίδα που χρόνια τώρα είναι ο συνδετικός κρίκος των απανταχού Αγναντιτών. Στο κομμάτι της επικοινωνίας ήρθε να προστεθεί και η ανανεωμένη ιστοσελίδα που διευκολύνει ακόμα περισσότερο το έργο του συλλόγου.

Κύριο μέλημα της Αδελφότητας και σε αυτή την διετία, αποτελεί και η συνεργασία, που έχει τα τελευταία χρόνια και με τους τοπικούς φορείς του χωριού. Ο σύλλογος έχει αναπτύξει μια πιο στενή συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο της Άγναντας, ενώ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία τόσο με την Κοινότητα, όσο και με τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας βρίσκεται σε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και με την Αδελφότητα Αγναντιτών Ιωαννίνων και είναι πάντα είναι ανοιχτή σε προτάσεις.
Το ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2017 συνεχίζεται απρόσκοπτα με βασικό μας μότο την αγάπη για το χωριό μας.

Υ.Γ: Θέλω να συγχαρώ τα νέα μέλη της Αδελφότητας που εκλέχθηκαν και προστέθηκαν στην οικογένεια του συλλόγου. Χριστόφορος Ντερτιμάνης, Γιάννης Χριστοβασίλης, Αργύρης Κωστάκης και Αικατερίνη Κακοσίμου. Τέσσερα άφθαρτα πρόσωπα, ικανά για να προσθέσουν και αυτά το δικό τους λιθαράκι στην δράση της Αδελφότητας.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *