Το Δ.Σ. κόβει το πρώτο κομμάτι/ Φωτό: ΕΡΗ ΤΖΕΚΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Συγχωριανοί, Συγχωριανές,
Αγαπητά μέλη, Φίλες και Φίλοι της Αδελφότητας
Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή των Αγναντιτών και φίλων του χωριού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στο κέντρο διασκέδασης Cabana Livestage, η ετήσια χοροεσπερίδα και η κοπή της Βασιλόπιτας για το έτος 2024!!!

Θα θέλαμε να εκφράσουμε μέσω αυτού του δελτίου τις εγκάρδιες ευχαριστίες στον κόσμο, που ανταποκρίθηκε με κάθε μέσο στο παναγναντικό κάλεσμα που απευθύναμε και μας τίμησε με την παρουσία του.

Το γλέντι μας συνόδευσε η ορχήστρα του μαγαζιού με κλαρινίστα τον Θωμά Χαλιγιάννη και τους Τζένη Κατσίγιαννη και Κώστα Μπανιώτη στο τραγούδι.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: Ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος-Μάκης –Χύτος Κιάμος, ο Εφ. Πολιτισμού Χρήστος Τούμπουρος , τα μέλη του Δ.Σ. Χριστάκος Ηλίας και Αντώνης Κοντός .

Ομοσπονδία – Ενώσεις – Σύλλογοι

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Αθήνας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Γκατζόγια.

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου Λαμπρινής με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Τσιούρη Γεωργία.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Παλλήνης με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Μπάρπα,

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραμυθιωτών Αθήνας κ. Τσαλαβράς Μιχάλης,

Το Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης κ. Απόστολο Κωστούλα.

Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων, των επισήμων και των τιμώμενων προσώπων από την Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Δήμητρα Καπέλη. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ταμίας Ανδρέας Νάτσης για ένα σύντομο χαιρετισμό, όπου αφού καλωσόρισε με τη σειρά του συγχωριανούς και φίλους στάθηκε στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων της Αδελφότητας και ζήτησε την έμπρακτη στήριξη των μελών μας για μια βιώσιμη πορεία στο μέλλον. Ακολούθησε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας Βαγγέλης Κώστας, που απηύθυνε ένα ακόμη χαιρετισμό προς τους συνδαιτυμόνες της χοροεσπερίδας τονίζοντας ιδιαίτερα την μαζική συμμετοχή των Αγναντιτών, που δίνει δύναμη στο Δ.Σ. να συνεχίσει το έργο της και τους κάλεσε να στηρίξουν το σύλλογο με κάθε τρόπο.

Σειρά είχε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αφού ο πρόεδρος κάλεσε τα μέλη όλοι μαζί να κόψουν το πρώτο κομμάτι.

Μετά την κοπή του πρώτου κομματιού πρώτος χαιρέτισε ο Χαρίλαος Ζάχος, τέως αντιπρόεδρος της Αδελφότητας – Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και επί 20 και πλέον χρόνια αρθρογράφος της Εφημερίδας μας, ο οποίος ήταν ένα από τα δύο τιμώμενα πρόσωπα της εκδήλωσης μας. Ο κύριος Ζάχος εμφανώς συγκινημένος στο λόγο του έκανα ιδιαίτερη μνεία σε εκείνους που τον παρακίνησαν, τον βοήθησαν και τον τίμησαν αυτά τα είκοσι χρόνια της πορείας του και έδωσε τα εύσημα στο Δ.Σ. της Αδελφότητας για το έργο του.

Εν συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο Θεόδωρος Ζολώτας, αδερφός της συγχωριανής μας Αγγελικής Ζολώτα επί χρόνια καθηγήτριας στο πρώην Γυμνάσιο Αγνάντων και επίσης αρθρογράφου της εφημερίδας μας. Ο κύριος Ζολώτας μετέφερε τις ευχαριστίες της αδερφής του και την ιδιαίτερη συγκίνηση της και ότι η σκέψη της και το μυαλό της βρίσκεται το τελευταίο καιρό στο χωριό μας.

Επίσης για να κόψουν ένα κομμάτι από την Βασιλόπιτα κλήθηκαν οι παρακάτω επίσημοι:

Εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας χαιρέτησε ο Πρόεδρος της κ. Χρυσόστομος – Μάκης Κιάμος- Χύτος.

Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ αφού μετέφερε τις ευχές του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, τόνισε πως η Πανηπειρωτική είναι δίπλα στους συλλόγους και στις εκδηλώσεις τους και κάλεσε όλους να στηρίξουν τον Σύλλογο αφού η πανδημία αποσυντόνισε πολλούς από αυτούς καθώς και τους νέους που δεν πρέπει να αποσκοπούν από την παράδοση. Επίσης αναφέρθηκε στην επιδίωξη της ΠΣΕ να επιστρέψουν οι νέοι στην Ηπειρώτικη Γη μέσω υπομνημάτων και προτάσεων για δημιουργία θέσεων εργασίας, παρά την τάση μειώσεων κονδυλίων, κλείσιμο τραπεζών και δημόσιων υπηρεσιών που επικρατούν. Επίσης κάλεσε όλους να επισκέπτονται την πατρίδα μας για την στήριξη όσων φυλάττουν Θερμοπύλες πίσω στα χωριά μας. Ακόμα εξέφρασε την άποψη της ΠΣΕ για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων πως θα πρέπει να γίνεται λελογισμένα και με σχεδιασμό. Τέλος κάλεσε όλους να δώσουν το παρόν στη Πίτα του Ηπειρώτη στο ΣΕΦ στις 25 Φεβρουαρίου 2024.

Ακόμη χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Τζουμερκιωτών Αθήνας, Χρήστος Γκατζόγιας τόνισε την κοινή πορεία των συλλόγων όλων των βαθμίδων ώστε να απαιτήσουμε λύσεις που αφορούν στα προβλήματα της Ηπείρου.

Στο βήμα ανέβηκε και Ο Γιάννης Μπάρπας που πήρε το λόγο ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Παλλήνης, ο οποίος συνεχάρη τους συγχωριανούς για την ανταπόκριση που δείξανε για την εκδήλωση, το Δ.Σ για την οργάνωση του χορού και τη διεύθυνση του μαγαζιού που μας φιλοξένησε.

Τέλος στο βήμα η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου Λαμπρινής Τσιούρη Γεωργία αφού συνεχάρη το Δ.Σ. κάλεσε του παρευρισκόμενους στο κοπή βασιλόπιτας των Ηπειρωτών Γαλατσίου Λαμπρινής στο κέντρο Γοργόνα το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου.

Δεν θα παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ακολούθησε ο χορός του Δ.Σ με τον οποίο άνοιξε το γλέντι, που κράτησε μέχρι αργά.

Όλοι γλέντησαν και χόρεψαν με την ψυχή τους !!!

Το φλουρί της Βασιλόπιτας το κέρδισε η Παρασκευή Γιαννακοπούλου, κερδίζοντας παράλληλα και ένα γυναικείο κόσμημα. Της ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερή.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους όσοι μας στήριξαν και μας υποστήριξαν με δώρα και προσφορές και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας και της Λαχειοφόρου αγοράς μας.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους:

  • Σταυρούλα Αηδόνη (Hotel Antonios+ Akti Taygetos resort)
  • Γιάννη ΚΑΙ Μάριο Καπέλη (Akrogiali Apartments),
  • Βίκυ Καρύγιαννη (Cactus Barbershop),
  • Χρήστο Παπακωνσταντίνου (Ταβέρνα Δροσιά Μάνδρα Αττικής)
  • Μάκη Παπαδημητρίου (Κοσμήματα Παπαδημητρίου)
  • Νίκο Λιάπη (Λιχουδίτσα catering)
  • Κωνσταντίνο και Χρήστο Αποστόλου ( Coffee Bull)
  • Αφοί Χριστοβασίλη – Γ. Φίλο (Ακαδημίες ΠΑΣ Γιάννινα Αθηνών)
  • Σκλαβενίτης Υπεραγορές Α.Ε.

Θερμές ευχαριστίες επίσης σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Θα ήταν παράληψή μας να μην ευχαριστήσουμε το κέντρο διασκέδασης Cabana Live Stage και το προσωπικό του για το άψογο σέρβις. Την ορχήστρα του μαγαζιού για το πλούσιο πρόγραμμα, το οποίο ικανοποίησε και τον πιο απαιτητικό χορευτή. Τους Φούρνους Θανάση για την προσφορά της Βασιλόπιτας (250 κομμάτια συν την κεντρική πίτα για το Δ.Σ. ) τον Ηλία Ηλιόπουλο για την κάλυψη της εκδήλωσης μας με φωτογραφίες και video.

Ευχόμαστε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά !!!

Με εκτίμηση και σεβασμό για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας

Κώστας Ευάγγελος Γιώργος Φίλος

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *