Με γοργούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στη παιδική χαρά, που θα βρίσκεται έξωθεν του Δημαρχείου Άγναντων και εντός της πλατεία του Kάτω Μαχαλά. Οι όποιες δυσκολίες προσπερνιούνται και το έργο σύντομα θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους λιλιπούτειους Άγναντίτες, αλλά και τους μικρούς επισκέπτες του χωριού μας, που τόσο ανυπομονούν να την χρησιμοποιήσουν. Στη παιδική χαρά έχει γίνει η διαμόρφωση του χώρου, έχουν τοποθετηθεί τα όργανα από ανακυκλωμένα υλικά, παγκάκια εντός και εκτός αυτής, βρύση καθώς και Led φωτοβολταϊκά φωτιστικά μέσα.

Η υπό κατασκευή παιδική χαρά στην Άγναντα.
Φωτογραφία: Κώστας Δ. Παππάς

Η Παιδική Χαρά αποτελεί υποέργο της Βιοκλιματικής ανάπλασης του πρώην Δημαρχείου Αγνάντων και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του Υπουργείου εσωτερικών. Τo έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ( αρ. ένταξης 8199/13/7/2017 ), όπως διακηρύσσεται στην ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχου κατασκευής του από τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και είχε υπογραφεί ήδη από τον προηγούμενο Δήμαρχο, Μαρίνο Γαρνέλη το 2018.

Έργα εντός της παιδικής χαράς.
Φωτογραφία: Ηλίας Κωστούλας

Το μεγαλύτερο ποσοστό εργασιών έχει τελειώσει και μένουν κάποιες λίγες ακόμα, ώστε η παιδική χαρά να πάρει τις πιστοποιήσεις που απαιτούνται για να είναι ασφαλής στη χρήση της και με την τελική της μορφή ολοκληρωμένη να δοθεί προς χρήση στους Δημότες του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων και επισκέπτες της Άγναντας. Τόσο ο Δήμαρχος κ. Χρ. Χασιάκος μαζί με τους Αντιδημάρχους όσο και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου Αγνάντων Κ. Παππάς εργάζονται προς τούτο και είμαστε βέβαιοι πως σύντομα θα έχουμε τα εγκαίνια του χώρου.

Έργα εντός της παιδικής χαράς.
Φωτογραφία: Ηλίας Κωστούλας
Έργα εντός της παιδικής χαράς.
Φωτογραφία: Ηλίας Κωστούλας

Μια μικρή παραφωνία βέβαια αποτέλεσε η ανάγκη κοψίματος μέρους ριζών του Πλατάνου, που βρίσκεται στην πλατεία , πράγμα που απαιτήθηκε σύμφωνα με τα σχέδια της παιδικής χαράς. Ας ελπίσουμε πως ο πλάτανος δεν θα υποστεί κάποια ζημιά και δεν θα χαθεί και αυτός, όπως ο πλάτανος της πλατείας της Κοιμήσεως Θεοτόκου στον πάνω μαχαλά πριν μερικά χρόνια, που μετρούσε πάνω από 100 χρόνια ζωής.

Η υπό κατασκευή παιδική χαρά στην Άγναντα.
Φωτογραφία: Κώστας Δ. Παππάς
Η υπό κατασκευή παιδική χαρά στην Άγναντα.
Φωτογραφία: Κώστας Δ. Παππάς

Η παιδική χαρά θα δώσει ζωή στη πλατεία και θα προσφέρει στα παιδιά μία ασφαλής απασχόληση κατά την παραμονή τους σε αυτή. Είναι ένα έργο που το περιμένουν πολλοί, καθώς ο άλλος χώρος που υπάρχει στο χωριό πίσω από την Εκκλησία της Παναγίας είναι σχετικά εγκαταλελειμμένος και κατά συνέπεια επικίνδυνος προς χρήση. Σύντομα λοιπόν όλα τα παιδιά του χωριού θα έχουν ένα μέρος να συναντηθούν, να παίξουν με ασφάλεια και να κοινωνικοποιηθούν πράγμα πολύ σημαντικό για αυτά. Το έργο αποτελεί μια προσθήκη ιδιαίτερης σημασίας με ανταποδοτικό χαρακτήρα προς τους κατοίκους, τους επισκέπτες του και τα παιδιά.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *