Αθλητικές,  Εκδηλώσεις,  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,  ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,  Πολιτιστικές

Οι εκδηλώσεις του Κέντρου Ενημέρωσης Αγνάντων της ΜΔ ΠΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΦΥΠΕΚΑ στον Άραχθο για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιόρτασε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος.

Έτσι την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε Ράφτινγκ στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων -Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, μέσω του Κέντρου Ενημέρωσης Αγνάντων, της ΜΔ ΠΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΦΥΠΕΚΑ, όπως ενημερωθήκαμε από την υπέυθυνη του Κέντρου Ενημέρωσης Κωνσταντίνα Χούμη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook.

Αναλυτικά η δημοσίευση αναφέρει:

«Συμμετέχοντες από τα ‘Αγναντα, τα Λεπιανά, τους Κτιστάδες, τη Μικροσπηλιά, την Άρτα και τα Γιάννενα είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία ζωής, κατεβαίνοντας με φουσκωτή βάρκα τον Άραχθο ποταμό. Η διαδρομή που ακολούθησαν, αφού τους δόθηκε και φόρεσαν τον απαιτούμενο εξοπλισμό (ειδικές στολές και κουπιά, σωσίβια και κράνη) ήταν: μετάβαση με βανάκια, από τη Θέση Ράμματα, του χωριού Φράστα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Άρτας, στη Γέφυρα Πολιτσάς, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων, και, απο εκεί, επιστροφή στη βάση, διασχίζοντας τον Άραχθο ποταμό κάνοντας ράφτινγκ.

Μετέπειτα, παρακολούθησαν προβολή παρουσίασης από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου, για τον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και το ντοκιμαντέρ “Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Περιστερίου και χαράδρας Αράχθου”, γιορτάζοντας κατά αυτόν τον τρόπο, στα Τζουμέρκα, τα 50 χρόνια από την πρώτη χρονιά εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με αναφορά στο ότι η φετινή είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης.


Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και προτάσεις για το πως μπορεί η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της μονάδας διαχείρισης της προστατευόμενης περιοχής να προβεί σε περαιτέρω συνέργειες με τους μόνιμους κατοίκους, του επαγγελματίες και τους επισκέπτες αυτής, με σκοπό την προστασία της φύσης.

Το θετικό πρόσημο της δράσης αποτυπώνεται στα πρόσωπα των συμμετεχόντων μέσω του φωτογραφικού υλικού.»

ΦΩΤΟ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΝΘΟΥ
ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΦΩΤΟ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΝΘΟΥ
ΦΩΤΟ: ΕΥΑΝΘΙΑ ΜΑΝΘΟΥ