Κυρίαρχο ζήτημα που απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων ήταν και αυτό της οργάνωσης και πραγματοποίησης των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για 17η συνεχόμενη χρονιά στο χωριό.

Τον Αύγουστο στο αποκορύφωμα της καλοκαιρινής περιόδου, όπου το χωριό γεμίζει από επισκέπτες η αδελφότητα παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι ένα δεκαήμερο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών δρώμενων που δίνουν μια νότα ζωντάνιας και χαράς σε μικρούς και μεγάλους.
Όλα τα μέλη του Δ.Σ έχουν κατανοήσει την σημαντικότητα αυτών των εκδηλώσεων, που δημιουργούν μνήμες και δεσμούς μεταξύ του χωριού και των συμμετεχόντων, κυρίως των νεαρότερων. Έχουμε γίνει μάρτυρες όπου οικογενειακές διακοπές προγραμματίζονται, έτσι ώστε να βρίσκεται όλη η οικογένεια παρούσα κατά την διεξαγωγή τους.

Έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαν να λείψουν, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, από τις φετινές διακοπές οι εκδηλώσεις μας. Δυσκολίες που αφορούν κυρίως την χρηματοδότηση των εκδηλώσεων.
Με το ταμείο της Αδελφότητας να έχει πληγεί σημαντικά κατά την τελευταία διετία και περισσότερο κατά το 2021, αφού ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε την πραγματοποίηση άλλων κερδοφόρων εκδηλώσεων (χορός,λαχειοφόρο αγορά κλπ.) και οι συνδρομές ήταν λιγοστές με τα έξοδα να έχουν υπερκεράσει κατά πολύ τα έσοδα, παρά την μικρή ανάσα που είχαμε πάρει από δυο μεγάλες συνδρομές που είχαμε λάβει το 2020 και παράλληλα την συνδιοργάνωση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, του 2020 επίσης, με τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και την κάλυψη κατά 80 % των εξόδων από το Δήμο,πάγια έξοδα που έχουν εξανεμίσει το πλεόνασμα, δημιουργώντας ένα έλλειμμα που αν δεν ανακοπεί σύντομα ίσως φέρει τη διακοπή της εφημερίδας και κατ’ επέκτασιν το κλείσιμο της Αδελφότητας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους λοιπόν καλούμε όλους του απανταχού Αγναντίτες Επιχειρηματίες- Ελεύθερους Επαγγελματίες- Καταστηματάρχες και όποιος άλλος επιθυμεί να γίνει αρωγός στην προσπάθεια μας, ώστε και φέτος οι εκδηλώσεις να είναι ΔΩΡΕΑΝ για όλους, να επικοινωνήσει άμεσα τηλεφωνικά με τα μέλη του Δ.Σ. (ΚΩΣΤΑΣ Ευ. 697.38.15.018/ ΛΕΜΟΝΙΑΣ Χρ. 698.82.55.206/ ΦΙΛΟΣ Γ. 697.65.69.989/ ΝΑΤΣΗΣ Ανδ. 694.77.21.931/ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ Στεφ. Ιω 697.06.81.837/ΚΑΠΕΛΗ Δημ 694.88.64.415/ ΝΤΕΡΤΙΜΑΝΗΣ Χρ. 693.61.66.732) ή να αποστείλει σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@agnanta.com.gr.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει δέκτες πολύ μεγάλης στήριξης ειδικά στο θέμα των χορηγιών, οπότε είμαστε σίγουροι πως και φέτος θα γίνει το ίδιο που τα έξοδα διοργάνωσης έχουν ανέβει κατά πολύ. Από αυτήν την στήριξη αντλούμε δύναμη να συνεχίσουμε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να εξελίξουμε ακόμα περισσότερο το αγαπημένο μας χωριό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει τα κλασσικά αθλήματα που κάθε χρόνο πραγματοποιούμε, όπως Ποδόσφαιρο 5Χ5, Βόλει Γυναικών, Τζούνιορ Άθλο, Ράφτινγκ, Ιππασία κλπ.

Επίσης για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι σε συνεργασία με το Κέντρο Άθλησης και Αναψυχής θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, ενημέρωση σχετικά με το τι κάνουμε για τους κινδύνους στη φύση αλλά και την πόλη, καθότι στο χωριό που επισκεπτόμαστε αλλά και το βουνό πάντα εγκυμονούν κίνδυνοι καλό είναι να έχουμε γνώσεις γύρω από την αντιμετώπιση τους, παιχνίδι προσανατολισμού και άλλα που θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια το επόμενο καιρό μέσω ίντερνετ.


Ακόμη εξετάζονται περιπτώσεις πραγματοποίησης και κάποιων πολιτιστικών εκδηλώσεων που αν το πρόγραμμα αλλά και οι δυνατότητες μας το επιτρέψουν θα γίνουν.

Η μόνη εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα που έχει προγραμματιστεί και η ημερομηνία διεξαγωγής της είναι γνωστή είναι αυτή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Αγναντιτών στις 7 Αυγούστου στο χωριό.


Τέλος το ακριβές πρόγραμμα(πιθανές ημερομηνίες 6-13/8) και το περιεχόμενων των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν διαδικτυακά εντός του μηνός Ιουλίου από τον ιστότοπο μας www.agnanta.com.gr και την σελίδα μας στο FACEBOOK Αδελφότητα Αγναντιτών Αθηνών.

ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας αποφάσισε ομόφωνα οι φετινές εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν στην μνήμη του συγχωριανού μας Θεοφάνη- Ερμή Θεοχαρόπουλου, αθλητή της αναρρίχησης και μέλος της Εθνικής Ομάδας και του Ε.Ο.Σ. Αχαρνών, ο οποίος έχασε την ζωή του ύστερα από ατύχημα που είχε στα Τζουμέρκα περιμένοντας για πάνω από πέντε ώρες για ιατρική βοήθεια και μεταφορά του σε νοσοκομείο. Πιστεύουμε ότι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη αυτού το παιδιού, αυτού του χαμογελαστού παιδιού, το οποίο έπαιρνε μέρος κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις μας,
στις οποίες πάντα διακρινόταν για την ευγένεια του και τον όμορφο χαρακτήρα.
Η Αδελφότητα επίσης στηρίζει τον αγώνα που γίνεται για την δημιουργία κρατικού μηχανισμού εναέριας διάσωσης, ώστε ο Ερμής να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στο βουνό αβοήθητος. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να έχουν οι φετινές μας εκδηλώσεις και θα είναι στο επίκεντρο η διάδοση αυτού του μηνύματος.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Συνοψίζοντας λοιπόν όλα τα παραπάνω το ακριβές πρόγραμμα και περιεχόμενο των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα μέσω διαδικτύου.
Επίσης η παρουσία των χορηγών μας είναι παραπάνω από επιβεβλημένη, αφού η Αδελφότητα δυστυχώς δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος των εκδηλώσεων μόνη της, οπότε θα είναι μεγάλη μας τιμή να μας ενισχύσετε οικονομικά, ιδιαιτέρως φέτος που οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στη μνήμη του Ερμή και το αίτημα για την δημιουργία εναέριας διάσωσης, ένα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί μέσω των εκδηλώσεων μας πανελλαδικά !!!

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *