Ολόκληρη η χώρα κινείται στους ρυθμούς της 11ης περιόδου Ψηφιακής μετάβασης, που γίνεται σταδιακά και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.

Την Παρασκευή 28/05/2021, θα πραγματοποιηθεί από κοινού και από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη φάση αυτής της μετάβασης, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων στις περιοχές των νομών Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Πρέβεζας.

*Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό μας spot της DIGEA εδώ

Τα κανάλια θα εκπέμπονται στις νέες – τελικές και διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες, ώστε να απελευθερωθεί χώρος στο φάσμα και να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη του 5G. Η παραπάνω ενέργεια αποφασίστηκε από την Ε.Ε και είναι υποχρεωτική για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.


Τι πρέπει να κάνει ο τηλεθεατής;
Έναν απλό επανασυντονισμό του δέκτη του (αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση ανάλογα με το τι έχει ο καθένας) την ημέρα που θα γίνει η μετάβαση στην περιοχή του, δηλαδή την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 για την Άγναντα, τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων και ολόκληρο το νομό Άρτης.

Η διαδικασία είναι απλή και δεν χρειάζεται τεχνικός, πάρε το τηλεκοντρόλ, πάτησε μενού, επίλεξε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις, αυτόματο συντονισμό και πάτησε ΟΚ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συχνότητες Κέντρων Εκπομπής


Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *