Το 2021, εκτός από τους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, είναι και έτος απογραφής του πληθυσμού (απογραφής από ’δώ κι εμπρός).

Η απογραφή αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για το μέλλον της Άγναντας δεδομένων ότι από τα αποτελέσματα της θα κριθεί μεταξύ άλλων και το ύψος του πάγιου ποσού με το οποίο θα χρηματοδοτείται η Τοπική Κοινότητα Αγνάντων. Η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 είναι προγραμματισμένη απογραφή στην Ελλάδα που θα διεξαχθεί από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ως μέρος της ευρύτερης απογραφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2021.

Όπως και με την απογραφή του 2011, θα καταγράψει τον αριθμό των κατοίκων στη χώρα, ερευνώντας επίσης για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία του πληθυσμού, καθώς και να εξακριβώσει τους τύπους του κτιρίων που υπάρχουν στο διαθέσιμο απόθεμα της χώρας.Ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής της απογραφής και τον τρόπο που αυτή θα γίνει.

Ωστόσο το Δ.Σ. της Αδελφότητας θέλει να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Αγναντίτες και τις Αγναντίτισες να απογραφούν στο χωριό όποτε και αν γίνει. Αυτό μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την Άγναντα, αφού όσο περισσότεροι από εμάς απο-γραφούν τόσο μεγαλύτερη θα είναι η χρηματοδότηση της Τοπικής Κοινότητας , θα μπορούν να γίνονται περισσότερες παρεμβάσεις στο χωριό και βεβαίως η βαρύτητα της φωνής του τοπικού συμβουλίου θα είναι μεγαλύτερη αφού θα φαίνεται πως εκπροσωπεί μία μεγάλη μερίδα του πλη-θυσμού του Δήμου.

Πιστεύουμε ακόμη ότι η απογραφή στο χωριό εκπληρώνει και ένα ας το πούμε πατριωτικό καθήκον μας και βοηθάμε κάπως στην καλυτέρευση της θέσης του χωριού μας. Επομένως το 2021 και η απογραφή του είναι κομβική για την Άγναντα καθώς θα καθορίσει την πορεία της Κοινότητας την επόμενη δεκαετία. Το 2011 η Τοπική Κοινότητα Αγνάντων ήταν 6η μεταξύ 22 Τοπικών Κοινοτήτων που αποτελούν τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Πιστεύουμε ότι έχουμε δυνατότητες να απογραφούν περισσότεροι από 443 που απογράφησαν το 2011, στο χέρι μας είναι και είναι πολύ απλό αφού δεν χρειάζε-ται η φυσική παρουσία ολόκληρης της οικογένειας, αρκεί και μόνο η παρουσία ενός, ο οποίος δηλώνει σχετικά και στον απογραφέα- τουλάχιστον έτσι έγινε η προηγούμενη απογραφή

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *