Πανελλήνιες 2021: Ξεκινούν αύριο Δευτέρα (14/6/2021) οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για πάνω από 100.000 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη με τα Νέα Ελληνικά.

Εκτός από τα μέτρα προστασίας για την Covid 19, που είναι παρόμοια με όσα ίσχυσαν κατά τη δια ζώσης παρουσία των μαθητών στα σχολεία, υπάρχουν κάποιες αλλαγές, που θα ισχύσουν από φέτος.

Η κατάθεση δυο μηχανογραφικών, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες, η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS, αποτελούν κάποιες από τις αλλαγές του υπουργείου. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι υποψήφιοι, οι εκπαιδευτικοί, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό θα προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, αφού έχουν πραγματοποιήσει αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) και με την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Πανελλήνιες 2021: Το μήνυμα της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας στους μαθητές Γ’ Λυκείου των Λ.Τ. Αγνάντων.


«Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου φτάνει στο τέλος της, σε ένα πρωτόγνωρο μαθησιακό περιβάλλον καταφέρατε να φτάσατε ως εδώ και σίγουρα όλοι είστε πετυχυμένοι. Λίγες ώρες πριν την έναρξη μίας ακόμα πρόκλησης, όπως είναι οι πανελλαδικές εξετάσεις, ευχόμαστε σε όλους να μετατρέψετε το όποιο άγχος σε δημιουργία και συγέντρωση για το καλύτερο για εσάς αποτέλεσμα.
Ότι και να γίνει δεν θα σταματήσετε να μάχεστε για τα όνειρα σας, να ελπίζετε και να αισιοδοξείτε για ένα καλύτερο μέλλον που ξεκινά μετά τις εξετάσεις.
Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες σας!!!»

Το πρόγραμμα των εξετάσεων.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες

Τα ειδικά και τα μουσικά μαθήματα:

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *