Με μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού της Άρτας, πραγματοποιούνται τα φετινά «Ελευθέρια», όπου θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η φετινή επέτειος είναι η 140η από την 24η Ιουνίου 1881, όταν η Άρτα απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό και ξεκίνησε την ελεύθερη πορεία της.

Σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς της πόλης πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πολιτισμού που θα διαρκέσουν έως και το τέλος Ιουλίου.

Στα πλαίσια των εορτασμών αυτών λοιπόν πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021 στον προαύλιο χώρο της Παρηγορήτριας, η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα, με τίτλο «Γεώργιος Καραϊσκάκης – Στα σύνορα του μύθου». Στο προλογικό του σημείωμα ο ποιητής, συνθέτης και σκηνοθέτης σημειώνει πως «Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι η πραγματικά πρώτη στην ιστορία κινηματογραφική αναφορά – καταγραφή της ζωής, του χαρακτήρα και της δράσης του Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του χωριού μας, η χορωδία Αγνάντων, η οποία ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια υπό την καθοδήγηση του Ευάγγελου Κώτσου.

Η χορωδία Αγνάντων επί τω έργω. Φωτογραφία: Κατερίνα Σχισμένου
Αναμνηστική φωτογραφία με τους: (από δεξιά) Κ. Χαρακλιά (Αντ/ρχο Αρτάιων), Κατερίνα Σχισμένου, Ευάγγελο Κώτσου, Νίκο Παπακώστα, Σταυρούλα Αηδόνη. Φωτογραφία: Κατερίνα Σχισμένου

Την εκδήλωση παρακολούθησαν συγκεκριμένος αριθμός καθήμενων θεατών εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για το περιορισμό της διασποράς του COVID 19, οι οποίοι απόλαυσαν κάτω από το φως του «Φεγγαριου της Φράουλας», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται η τελευταία υπερπανσέληνος για το 2021, μια υπέροχη ιστορικοπολιτισμική βραδιά.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *