Με επιτυχία και μέσα σε ένα ζεστό και οικογενειακό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στην Αίθουσα εκδηλώσεων ¨ΓΟΡΓΟΝΑ¨ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικής πίτας και η χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας.

ΦΩΤΟ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του συλλόγου κ. Κώστα Ευάγγελου, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους επισήμους, τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας, απηύθυνε κάλεσμα στους παρευρισκόμενους για μαζική συμμετοχή στις δράσεις του συλλόγου για το έτος 2023 (εκδρομή για τα Κούλουμα 25-27/2 – Εκλογές νέου Δ.Σ. εντός του 2023- Αιμοδοσία στη Τράπεζα Αίματος των Αγναντιτών ). Ειδική αναφόρα έγινε επίσης στον άδικο χαμό του συγχωριανού μας Θεοφάνη Ερμή Θεοχαρόπουλου στα Τζουμέρκα τον Ιανουάριο του 2022, ο οποίος όντας πολυτραυματίας περίμενε 5 ώρες για να έρθει ιατρική βοήθεια και στον αγώνα που έχει ξεκινήσει από την οικογένειά του από εκείνη τη στιγμή, για την δημιουργία ενός μηχανισμού εναέριας έρευνας και διάσωσης. Έναν αγώνα όπου αμέριστα στηρίζει η Αδελφότητα και καλεί στον αγώνα αυτό αρωγούς όλα τα μέλη της καθώς και τους πολιτικούς παράγοντες να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες, ώστε να επισπευσθεί η δημιουργία του ύστερα από το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο έχει ψηφιστεί.

ΦΩΤΟ: ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ταμίας της Αδελφότητας κ. Ανδρέας Νάτσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οικονομικά του συλλόγου και τα προβλήματα που καλούμαστε να λύσουμε σχετικά με τα έξοδα της Αδελφότητας και αυτός με τη σειρά του κάλεσε τους παρευρισκόμενους να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους ο καθένας, ώστε η Αδελφότητα να καλύπτει τις ανάγκες της.

Απόντες δυστυχώς από την εκδήλωση μας ήταν ο αντιπρόεδρος Χρ. Λεμονιάς , που ταλαιπωρούνταν από την εποχική ίωση, που ταλαιπώρησε πολλούς από εμάς αυτό το χειμώνα αλλά και το μέλος του Δ.Σ. Χριστόφορος Ντερτιμάνης, του οποίου ανειλημμένες υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά από την όμορφη γιορτή μας.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία ήταν προσφορά του Χριστόφορου Ντερτιμάνη και της ΜΠΟΝΙΤΟ Α.Ε.Β.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΩΝ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, από το Διοικητικό Συμβούλιο και αμέσως μετά στο βήμα κλήθηκαν οι: Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. κ. Στύλιος Γεώργιος, ο Βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Γκόκας Χρήστος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Τζουμάκας Νικόλαος και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων Απόστολος Τυρολόγος, οι οποίοι αφού απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς εκόψαν και ένα κομμάτι από την Βασιλόπιτα μας αφιερώνοντας το στα Τζουμέρκα, την Άγναντα, τον Ερμή και τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων αντίστοιχα.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο συγχωριανός μας κ. Χρήστος Τούμπουρος εκπροσωπώντας την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, ο Αγναντίτης Πρόεδρος Ηπειρωτών Παλλήνης κ. Μπάρμπας Ιωάννης, ο Ηλίας Ηλιόπουλος υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου Ηπειρωτών Γαλατσίου- Λαμπρινής, ο ταμίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων Δημήτριος Κούκος, ο Άγγελος Κορδαλής από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοχωρίου ΄΄Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ΄΄και η Δημοτική Σύμβουλος Γαλατσίου Ζέρβα Έλενα.

Ακολούθησε η χοροεσπερίδα του Συλλόγου με πολύ κέφι και χορό με την συνοδεία ορχήστρας, τους Πέτρο Πανάγο και Παναγιώτη Νικολάου στο τραγούδι και τον Απόστολο Γίτσα στο κλαρίνο.

Το γλέντι ξεκίνησε με το παραδοσιακό Καγκελάρι με τα μέλη του Δ.Σ. να σέρνουν τον χορό και συνεχίστηκε με Τζουμερκιώτικους, Ηπειρώτικους και άλλους παραδοσιακούς σκοπούς. Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και τα λαϊκά άσματα και σκοποί.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας για τα δώρα που πρόσφεραν στην λαχειοφόρο αγορά και τα δώρα που πρόσφεραν στους τυχερούς που στο κομμάτι τους βρήκαν το Φλουρί, οι οποίοι ήταν ο Ιάκωβος Θανάσης και ο Γεώργιος Δημητρίου (υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων).

Αναλυτικά οι χορηγοί μας:

ΦΙΛΟΣ Ιωάννης και Μουστάκα Παυλίνα, οι οποίοι πρόσφεραν 2 διανυκτερευσεις στο “Elysian Luxury Hotel And Spa” στην Καλαμάτα.

ΑΗΔΟΝΗ Σταυρούλα, οι οποία πρόσφερε 2 διανυκτερεύσεις στο “ΑΚΤΗ ΤΑΥΓΕΤΟΣ” στην Καλαμάτα και 2 διανυκτερεύσεις στο “HOTEL ANTONIOS” στην Αρχαία Ολυμπία

Τα SUPERMARKETS “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” για την παροχή δύο δωροεπιταγών των 30 Ευρώ έκαστη για αγορές από τα καταστήματα της αλυσίδας.

Την Ταβέρνα “Δροσιά” στην Μάνδρα Αττικής για την χορηγία ΜΕΝΟΥ 4(2+2) Ατόμων.

Την Βίκυ Καρύγιαννη για την χορηγία τριών ανδρικών κουρεμάτων στο CACTUS BARBERSHOP, Πατριάρχου Φωτίου 36, Νέα Σμύρνη.

Τον Άγγελο Τιαγκούδη για την προσφορά του : 1 Ανδρικό και 1 Γυναικείο κούρεμα στο TIAGO GROOMING STUDIO, Λιανίτη 3 Αθήνα (Άνω Κυψέλη)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ- ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μας, γλέντησαν και διασκέδασαν μαζί μας.

Την ορχήστρα του συγχωριανού μας εκ μητρός Τσιρώνη Αναστάσιου, οι οποίοι φρόντισαν με το πλούσιο ρεπερτόριο τους κανείς να μην μείνει παραπονεμένος και όλες οι «παραγγελιές» να ικανοποιήσουν τους χορευτές.

Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να δώσουμε στην διεύθυνση και το προσωπικό της αίθουσας εκδηλώσεων «Γοργόνα», οι οποίοι με την εμπειρία τους μας παρείχαν υψηλής ποιότητας σέρβις.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Χορηγούς μας, με τις χορηγίες των οποίων μπορέσαμε να αντλήσουμε έσοδα για το ταμείο μας και να ευχαριστήσουμε τους προσκεκλημένους μας με τα δώρα.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Δ.Σ. για την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο το διάστημα των προετοιμασιών αλλά και κατά την διάρκεια του χορού για την οργάνωση του.

Καλή Χρονιά σε όλους και καλή αντάμωση σε επόμενα γλέντια αλλά και εκδηλώσεις μας!!!

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *