Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΘΈΜΑ: ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛ.ΤΑ ΑΓΝΑΝΤΩΝ


Όπως πληροφορηθήκαμε το Κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ Αγνάντων κήρυξε παύση εργασιών, από σήμερα 19 Ιουλίου 2023. Παρά τις διαβεβαιώσεις της παραμονής των ΕΛ.ΤΑ στην Άγναντα, οι φήμες περί κλεισίματος του εν τέλει επιβεβαιώθηκαν, ύστερα από πολλές αναβολές κατά το παρελθόν.

Με δικαιολογία την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ, η εταιρεία προχώρησε στο λουκέτο του Ταχυδρομείου Αγνάντων. Παρότι είχε παραχωρηθεί χώρος για την λειτουργία της υπηρεσίας με μηδέν λειτουργικά έξοδα, παρά την δυσπρόσιτη περιοχή που εξυπηρετούσε και τις ανάγκες των κατοίκων των Αγνάντων και ολόκληρης της ΔΕ Αγνάντων, δηλαδή 1860 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή 2021, παρά τις πολλοστές μας διαμαρτυρίες στις φήμες κλεισίματος, η αποτροπή δεν κατέστη δυνατή.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την πολυδιαφημισμένη ανάπτυξη της περιοχής των Τζουμέρκων, υποβαθμίζει την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων καθότι δεν υπάρχει τραπεζικό ίδρυμα στην περιοχή, παρά μόνο στα αστικά κέντρα Άρτας και Ιωαννίνων και τέλος δείχνει ασέβεια προς την ιστορικότητα της υπηρεσίας, η οποία ιδρύθηκε στο χωριό μας το 1882 ένα χρόνο μετά την απελευθέρωση της περιοχής των Τζουμέρκων. Μια περιοχή που γέννησε στα σπλάχνα της ένα μεγάλο αριθμό Ταχυδρόμων στα Τζουμέρκα αλλά και στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια.

Για όλα τα ανωτέρω η Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας δηλώνει απερίφραστα την εναντίωση της στην απόφαση των ΕΛΤΑ και ζητά την άμεση ανάκληση της, ώστε να επαναλειτουργήσει το Ταχυδρομείο στην Άγναντα.

Επίσης καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους πολιτικούς αξιωματούχους ( Βουλευτές Άρτας, Αντιπεριφερειάρχη Άρτας, Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων, Δημοτικούς Συμβούλους, Πρόεδρο Τοπικής κοινότητας Αγνάντων κλπ.), Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών, Τοπικούς Συλλόγους, Αδελφότητες,. και του πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια ανατροπής της ανωτέρω απόφασης με κάθε τρόπο.

Εκ. του Δ.Σ.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *