Εχθές 31 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην Άγναντα ο 8ος μαραθώνιος αγώνας «Ο Δρόμος του Ταχυδρόμου» υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων. Το δρομικό αυτό δρώμενο έχει σκοπό αφενός την γνωριμία των αθλητών με την Τζουμερκιώτικη φύση αφετέρου την απόδοση τιμής των ταχυδρόμων που έδρασαν στην δύσβατη αυτή περιοχή τον προηγούμενο αιώνα.

Δρομείς του Αγώνα του Ταχυδρόμου 2021
(ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB: ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την διάρκεια του αγώνα βοήθησε στο να γίνουν δύο ρεκόρ, το ένα στην απόσταση των 8,5 χιλιομέτρων από τον Αλεβίζο Παναγιώτη με χρόνο 00:34:20 και το άλλο στην μαραθώνια απόσταση των 44,5 χιλιομέτρων από τον Αναστάσιο Τομαρά με χρόνο 3:21:42, ενώ στην απόσταση των 25,5 χιλιομέτρων τερμάτισε πρώτος με χρόνο 1:49:32 ο Κοσμάς Κωνσταντινίδης. Στις κατηγορίες των γυναικών στη διαδρομή των 44,5 χλμ. πρώτη και μοναδική τερματίσασα ήταν η Γεωργία Σιώζου με χρόνο 4:39:01, στα 25,5 χλμ. πρώτη πέρασε την γραμμή του τερματισμού η Χαιροπούλου Δήμητρα με χρόνο 2:11:59 και στον αγώνα των 8,5 χλμ. στην πρώτη θέση τερμάτισε η Τζοβάρα Μαρία με χρόνο 00:44:44.

Απονομή μεταλλίων για την κατηγορία 8,5 χλμ. γυναικών. Απόα αριστερα Χ. Βρατσίστα, Κουρεμένου Αγγελική, Τζοβάρα Μαρία, Αγγέλη Αρετή, Φ. Φώτης, Ντ. Παπαδημητρίου
ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΌΣ

Τον αγώνα του Ταχυδρόμου τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, βουλευτής Άρτας κ. Γεώργιος Στύλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Άρτας κ. Φώτης Φώτιος, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Ντίνος Παπαδημητρίου, ο δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων κ. Χασιάκος Χρήστος, οι αντιδήμαρχοι κ. Παναγιώτης Ριζάκης, κ. Γεώργιος Στασινός, η πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου κ. Χαρά Βρατσίστα, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καταρράκτη κ. Θανάσης Σαλαμούρας.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ FB ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και στους διοργανωτές, για την άρτια οργάνωση και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων καθώς και σε όλους τους εθελοντές για την εργασία που προσέφεραν.

Η τραγική σύμπτωση που επισκίασε τον αγώνα.

Άλλο ένα παιχνίδι της μοίρας έμελλε να παιχτεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στην Άγναντα.

Κατά τραγική ειρωνεία την ώρα που λάμβανε χώρα ο 8ος μαραθώνιος αγώνας «Ο Δρόμος του Ταχυδρόμου», αφιερωμένος όπως προείπαμε στους Ταχυδρόμους της περιοχής, άφηνε την τελευταία του πνοή ο συγχωριανός μας και μέχρι πρότινος Ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ Αγνάντων Γεώργιος Ζιάβρας.

Ο Γιώργος μετά από πολλά χρόνια που υπηρέτησε στο ταχυδρομείο του χωριού είχε πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί και νοσηλευόταν από το καλοκαίρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου έδινε μάχη για τη ζωή του, ύστερα από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους του χωριανούς, ιδιαίτερα δραστήριος και ενεργό μέλος της κοινότητας Αγνάντων.

Τα ειλικρινή και θερμά μας Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *