Ο Χρήστος Τούμπουρος, μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας των Αγνάντων κάνει “σεφτέ” στην ανανεωμένη ιστοσελιδα του συλλόγου, καλοσωρίζοντας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη νέα διαδικτυακή προσπάθεια της Αδελφότητας.

Η μνήμη είναι μια χαοτική δύναμη που εγκλωβίζει όσα θέλει και τα απελευθερώνει, όταν και εάν θέλει. Όσα χρόνια κι αν περάσουν «η μνήμη θα κάνει τη δουλειά της». Έτσι, τώρα με την αναβάθμιση του ιστότοπου της Αδελφότητας, η μνήμη μου με πήγε πίσω, πολύ πίσω∙ σαράντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Άλλες φυσικά οι συνθήκες, άλλα τα μέσα κι άλλες οι απαντοχές. 1977. Μια Αδελφότητα Αγναντιτών πρωτοπορούσα στον αποδημικό Ηπειρώτικο χώρο. Και τότε γνωρίζαμε καλά πως η επικοινωνία είναι για τις σχέσεις των ανθρώπων ό,τι ακριβώς είναι η αναπνοή για τη διατήρηση της ζωής. Αναλογικά και για κάθε σωματείο, πολύ περισσότερο για την Αδελφότητα Αγναντιτών που τη λειτουργία της καθόριζαν έντονα «χωριανικές»-στενές σχέσεις. Αυτή η άποψη κυριάρχησε σ’ όλα τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας και εκδώσαμε την εφημερίδα μας «Τα Άγναντα Άρτας». Η εφημερίδα πήρε το δρόμο της, προσέφερε και προσφέρει. Και χαίρω περισσότερο που διαπιστώνω πως και το σημερινό ΔΣ της Αδελφότητας, όλα τα μέλη τα συνδέει ο αδιάσπαστος δεσμός που ονομάζεται, η Άγναντα, το χωριό μας!
Η αναβάθμιση του ιστότοπου της Αδελφότητάς μας είναι ένα έργο ουσίας και γνωρίζω πολύ καλά την προσπάθεια και το μεράκι όλων των μελών. Αγναντίτικο πάθος θα το έλεγα. Μεγάλη η προσφορά. Έτσι για να τονώσουμε τον σύνδεσμό μας με το χωριό και τους χωριανούς και να μην απιθώσουμε στη λήθη, παράδοση, πολιτισμό και Αγναντίτικο ήθος.
Παράλληλα πιστεύω πως η Άγναντα έχει ένα σοβαρό πνευματικό δυναμικό. Υπό την άποψη αυτή νομίζω πως όλοι πρέπει να συστρατευθούν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Η περαιτέρω καταγραφή της ιστορίας του χωριού μας.
Η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς.
Η προσφορά της Άγναντας στον Τζουμερκιώτικο πολιτισμό.
Όλα αυτά συνθέτουν το καθήκον μας και πρέπει να καθοδηγούν τη σκέψη και τη δράση μας.
Τα παιδιά μάς περιμένουν, προσδοκούν στη βοήθειά μας.
Κι αυτό είναι το ευχάριστο!

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *