Ο Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Αγναντιτών Αθήνας και μέλος της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας, Χρήστος Λεμονιάς γράφει για τη νέα ιστοσελίδα του συλλόγου και για την υλοποίηση ενός από τους πολλούς στόχους που είχε θέσει όταν ανέλαβε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη τις τύχες της Αδελφότητας.

Έχουμε εισέλθει την τελευταία δεκαετία σε μια άλλη εποχή. Στην εποχή της εξελιγμένης τεχνολογίας, των ιστοσελίδων, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πλέον όλα πραγματοποιούνται με ταχύτητα φωτός στο διαδίκτυο και η ενημέρωση έχει περάσει σε άλλη διάσταση. Το 2009 ο ξάδερφος μου Ευάγγελος Λεμονιάς αποφάσισε μαζί με τον Γιώργο Παπακίτσο να δημιουργήσουν μια ιστοσελίδα για την Αδελφότητα Αγναντιτών Αθήνας, αντάξια του ονόματος και της ιστορίας του συλλόγου. Μια ιστοσελίδα που περιλάμβανε τις δράσεις του συλλόγου, έναν οδικό χάρτη για το χωριό μας και όλα όσα θα ήθελε να μάθει ο απλός τουρίστας που επιθυμούσε να επισκεφτεί τα μέρη μας. Το agnanta.com.gr που «γεννήθηκε» πριν από έντεκα χρόνια δεν έγινε τυχαία. Είχε στόχο να αναδείξει τις ομορφιές του τόπου μας, αλλά και να διδάξει στις νέες γενιές την πλούσια κληρονομιά που έχει η Άγναντα.

Ήταν μια κίνηση πρωτοπόρα για την εποχή εκείνη, καθώς εκτός το «βαρύ» χαρτί που αποτελεί για την Αδελφότητα η εφημερίδα, θα είχε στα χέρια της και μια ιστοσελίδα που θα μπορούσε να χαράξει την δική της διαδρομή στο διαδίκτυο. Από το 2009 μέχρι και σήμερα πολλές φορές ακούστηκε από τα χείλη αρκετών να αναβαθμιστεί με ακόμα πιο πλούσιο υλικό και θεματολογία η υπάρχουσα ιστοσελίδα. Έκτοτε κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, ώσπου το τελευταίο διάστημα η συντακτική ομάδα της Αδελφότητας έχει σηκώσει μανίκια και δουλεύει αρκετές ώρες για να παρουσιαστεί σε λίγο καιρό, η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα της Αδελφότητας που μαζί με την εφημερίδα θα αποτελέσει την ενημέρωση όλων των απανταχού Αγναντιτών.

Η ιστοσελίδα μπορεί βρίσκεται υπό την σκέπη του συλλόγου, καθώς την διαχείριση της θα την αναλάβει η συντακτική ομάδα της εφημερίδας, ωστόσο η ιστοσελίδα αυτή θα είναι όλων των Αγναντιτών σε κάθε γωνία του πλανήτη, όπου κι αν βρίσκονται. Ο συγκεκριμένος διαδικτυακός ιστότοπος θα αποτελέσει το πεδίο συνάντησης των συγχωριανών μας στο διαδίκτυο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία όλες οι απόψεις, οι σκέψεις, οι προβληματισμοί να διαβάζονται και ηλεκτρονικά.
Από το 2017 που ψηφιστήκαμε από του χωριανούς μας για να αναλάβουμε τις τύχες της Αδελφότητας, είχαμε θέσει σαν στόχο την ανανέωση της λειτουργίας του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και δη στο κομμάτι που άπτεται η ενημέρωση. Ξεκινήσαμε με την ολοκληρωτική αλλαγή της εφημερίδας, τόσο στην εξωτερική εμφάνιση, όσο και στο περιεχομενό της. Εργαστήκαμε αρκετά για να προχωρήσουμε σε πλήρη ανανέωση του έντυπου τύπου του συλλόγου.

Το καταφέραμε με δουλειά, κέφι και μπόλικη αγάπη για το χωριό. Επόμενος στόχος μας ήταν η πλήρης ανανέωση της ιστοσελίδας. Το ήδη υπάρχον υλικό μαζί με το φρέσκο που έρχεται θα δέσει την ιστοσελίδα και αναμένεται να φέρει στις οθόνες μας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Θα είναι μια ιστοσελίδα που θα έχει πολλές και διαφορετικές ενότητες, ενημέρωση για το χωριό μας, τις δράσεις της Αδελφότητας, την ιστορία του χωριού, τα αξιοθέατα, συνεντεύξεις, αφιερώματα, ποιήματα, λαογραφικά κείμενα, αρθρογραφίες, απόψεις, αθλητικά. Θα είναι μια ιστοσελίδα που ο κάθε Αγναντίτης θα νιώθει υπερήφανος για τον τόπο του και θα αποτελέσει γι αυτόν την καλύτερη συντροφιά του στο διαδίκτυο. Εφημερίδα και ιστοσελίδα θα είναι οι συνδετικοί κρίκοι της Αδελφότητας, δίνοντας το βήμα σε κάθε συγχωριανό μας να εκφράσει τα συναισθήματα του.

Η ιστοσελίδα του συλλόγου μπήκε σε νέα εποχή και είναι πλέον γεγονός. Σε μια εποχή που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις ανάγκες του διαδικτύου και της νέας τεχνολογίας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα μας αρέσει και φυσικά θα σας αρέσει και θα αγκαλιάσετε τη νέα προσπάθεια, όπως ακριβώς έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια με την έκδοση της εφημερίδας.

Το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *